Bergs Potterin saviruukut ja vinkit mullan vaihtoon

Vuosi 2021 on ehtinyt jo helmikuun puoliväliin. Tunnet varmasti miten talviaurinko lämmittää ja ajatuksesi viilettävät jo kohti kevättä. Meille tuli keväiset fiilikset jo muutama viikko sitten kun selasimme Bergs Potterin kuvastoa. Ne olivat ehdottomasti sellaisia ruukkuja, jotka halusimme Säteen valikoimaan. Kohta saat tietää miksi! Skrollaa alas päin ja löydät myös vinkit kasvien istuttamiseen.

Blogi

16.02.2021
Bergs Potterin saviruukut ja vinkit mullan vaihtoon

 

 

Bergs Potterin tarina alkoin 1942, kun Victor Berg sai perintönä Kööpenhaminassa sijainneen keramiikkaliikkeen. Hän ryhtyi myymään ruukkuja ja kasveja. Niistä tuli pian todella suosittuja. Pieni liike jäi liian pieneksi, joten Viktor avasi kaksi uutta liikettä, jotka myös menestyvät. Ajan mittaan Viktorin lapset, Steffen ja Sysser, ottivat BErgs Potterin liiketoiminnan haltuun. Sisaruksetkin olivat innoissaan ruukkujen tekemisestä. He esimerkiksi vierailivat linnoissa inspiraatiota hakiessaan. Vanhasta puutarhavajasta he löysivät ruukun, joka myöhemmin toimi pohjana Bers Potterin lippulaivaruukulle Copenhagen.

Bergin sisarukset etsivät euroopasta parasta ruukunteon ammattitaitoa. Italian Toscanasta he löysivät sen, taitavat ja idearikkaat ruukun tekijät. Ruukut tehtiin parhaasta terrakotasta ja niitä alettiin tuomaan Tanskaan. Tämän jälkeen on tapahtunut paljon. Uusi sukupolvenvaihdos ja Bergs Potterin toiminta vain kasvaa. Mutta yksi pysyy samana. Vielä 75 vuoden jälkeenkin Bergs Potterin saviruukut valmistetaan Italian Toscanassa parhaasta savesta.

Bergs Potterin valikoimasta useita eri malleja ja paljon kokovaihtoehtoja. Saviruukkujen värit ovat vaalea savi, roosa ja harmaa. Harmaa on väri, joka Bergs Potterissa on itse kehitetty. Lisäksi valikoimasta löytyy käsin lasitettuja ruukuja, joissa on intensiiviset värit: keltainen, vihreä, sininen, musta ja valkoinen. Kaikki värit ja ruukkujen mallit sopivat erinomaisesti skandinaaviseen sisustustyyliin. 

Tutustu Bergs Potteriin täällä!

Kohta on aika vaihtaa kotona kasvien ruukkuja ja multaa. Paras aika uudelleen istutukseen on aikainen kevät. Kasvisi ovat varmasti vähän väsyneitä pitkän ja pimeän  vuodenajan jälkeen. Helmikuinen auringon valo herättelee kasveja lämmöllään. Tästä löydät vinkit, joiden avulla onnistut vaihtamaan mullat kotona helposti. 

Valmistaudu mullan vaihtoon kastelemalla kasvisi jo edeltävänä päivänä. Tärkeää on myös valita oikea ruukku. Saviruukku sopii erinomaisesti kasveille, jotka mielellään kuivahtavat kastelujen välillä. Saviruukku kannattaa myös upottaa veteen, niin se ei ime mullasta kosteutta. Uusi ruukku on yleensä pari senttiä isompi kuin vanha ruukku. 

  • Irrota vanha ruukku. Voit kevyesti napauttaa sitä pöydän reunaan. Varothan juuria. 
  • Poista vanhaa multaa ja leikkaa vanhingoittuneet juuret
  • Jos uusi ruukku on iso, voit laittaa ensin lecasoraa tai vastaavaa pohjalle. Muuten laita vähän multaa pohjalle, asettele kasvin juuret ruukkuun ja täytä ruukku uudella mullalla.  
  • Taputa tai ravista ruukkua kevyesti, niin multa asettuu hyvin kavin juurien ympärille ruukussa. 
  • Kastele kunnolla ja olet valmis!

Saviruukuissa kasvien multa kuivahtaa välillä, joten ole tarkkana kastelun kanssa. 


Toivottavasti onnistut kasviesi mullan vaihdossa! Bergs Potterin ruukkuja löydät liikkeestä ja verkkokaupasta täältä!