Herkullinen bataattivuoka tomaattikastikkeessa

Uunissa valmistettavat ruuat helpottavat arkea paljon! Tämä bataattivuoka valmistuu helposti ja on todella herkullista. Bataatteja maustaa Nicolas Vahén tomaattikastike.

Uutiset

14.04.2021
Herkullinen bataattivuoka tomaattikastikkeessa

Nicolas Vahén valikoimasta löytyy muutama valmis kastike: tomaatti, hunaja-sinappi ja basilika. Tomaattikastiketta en ollut aiemmin käyttänyt, joten se oli pakko ottaa testiin. Se on tehty kypsistä ja paahdetuista tomaateista. Siihen on lisätty myös tomaattitahnaa ja -pyreetä. Kastike on kyllä todella maukas! Siinä maistuu makea tomaatti ja kirpsakka viinietikka. Täydellinen makuyhdistelmä!

Nicolas Vahén sivuilta löytyi kiinnostava resepti: bataattivuoka tomaattikastikkeessa. Pidän helposti valmistuvista arkiruuista. Varsinkin uunissa itsekseen kypsyvät ruuat ovat arjen pelastajia! Bataatti on muutenkin kivan makea juures, vaikka sen pilkkominen käy joskus työstä. Luomubataatit ovat usein pienehköjä, joten niiden halkaiseminen käy paljon helpommin kuin tavallisten jättikokoisten bataattien.

Tämä ruoka on helppo valmistaa muutenkin, sillä aineksia ei tarvitse montaakaan. Unohdin laittaa suola-pippurisekoitusta, mutta sen puuttuminen ei haitannut ollenkaan. Kastikkeesta tuli kyllä riittävästi makua. Tämä käy syötäväksi ihan siltään, mutta on kyllä erinomainen lisäke.

3-4 pientä tai keskikokoista bataattia
½ Nicolas Vahé Dressing  tomaattikastike
75g parmesaania
75g lehtikaalta
Herneenversoja
Nicolas Vahé Everyday mix suola-pippurisekoitusta

Näin teet:

Pilko bataatti kuutioiksi uunivuokaan. Lisää tomaattikastike joukoon ja kypsennä 200 asteisessa uunissa 15-20 minuuttia kunnes bataatit ovat sopivan pehmeitä. Mitä isommat kuutiot, sen pidempi paistoaika. 

Raasta puolet parmesaanista bataattien päälle ja laita vuoka uuniin vielä viideksi minuutiksi. Anna jäähtyä.

Huuhtele sillä välin lehtikaali ja pilko se. Huuhtele herneenversot. Asettele ne bataattivuokaan. Viimeistele raastamalla loput parmesaanista ja rouhi myllystä suola-pippurisekoitusta.

 

 

Lähde: https://www.nicolasvahe.com/project/sweet-potato-salad-with-tomato-dressing-and-parmesan/