Smarrig batat med tomatsås i ugn

Maträtter som görs i ugn underlättar vardagen enormt! Denna batatform gör du snabbt och den är väldigt god. Bataten smaksätts med tomatdressingen från Nicolas Vahé!

Nyheter

14.04.2021
Smarrig batat med tomatsås i ugn

Till Nicolas Vahés sortiment hör dressingar med olika smaker: tomat, honung-senap och basilika. Tomatdressingen hade jag inte tidigre smakat så jag bara måste få testa den. Den är tillverkad av mogna och rostade tomater, samt tomatpuré. Dressingen är väldigt smakrik! Den har en smak av söt tomat och sting av vinäger. En perfekt smakkombination!

På Nicolas Vahés hemsida hittade vi ett intressant recept. Batat med tomatdressing i ugn. Jag gillar vardagsmat som går snabbt att göra, speciellt mat man kan sätta i ugnen är en riktigt vardagsräddare! Batat är annars också en god rotsak, trots att det krävs lite jobb med att skala och hacka den. Ekologisk batat är oftast lite mindre, så de är lättare att hacka än de vanliga stora som finns i de flesta matbutiker. 

Denna maträtt är väldigt enkel att göra och du behöver inte många ingredienser. Jag glömde salt- och pepparblandningen men jag tyckte inte att den hade behövts. Dressingen har i sig själv så mycket smak. Bataten går att äta helt som den är, men är också en perfekt sidorätt. 

Du behöver:

3-4 små eller medelstora batat

½ Nicolas Vahé Tomatdressing

75g parmesan

75g grönkål

Ärtskott

Nicolas Vahé Everyday Mix, salt- och pepparblandning

 

Gör såhär:

Skär bataten i mindre bitar och sätt i en ungsform. Tillsätt tomatdressingen, blanda, och sätt in i ugnen i 15-20 minuter, 200 grader, eller tills bataten känns mjuk. Ju större bitar du har, desto längre tid tar det i ugnen. 

Riv hälften av parmesanen över bataten och sätt in i ugnen ännu ca 5 minuter så att osten smälter. Låt svalna.

Skölj grönkålen och skär i mindre bitar. Skölj ärtskotten. Tillsätt i batatformen. Dekorera med resten av parmesanen och smaksätt med salt och peppar.

 

 

Lähde: https://www.nicolasvahe.com/project/sweet-potato-salad-with-tomato-dressing-and-parmesan/