Välkommen till Säde!

Inredningsbutiken Sädes historia började redan 2004 på Brändö i Vasa i en liten butik full av härligheter. Säde blev snabbt en av Österbottens mest omtyckta inredningsbutiker även över landskapsgränsen. Jag var själv också en av Sädes stamkunder redan från början. När jag hörde i november 2019, att Sädes dåvarande ägare skulle sluta med företaget, harmades jag över det tillsammans med många andra. I det skedet började något gro. Jag har ändå drömt om ett eget företag sen jag var yngre, när jag följde min pappas liv som företagare. Jag njöt av mitt jobb som butikschef på Pentik, men tanken om att fortsätta Sädes historia kunde jag inte släppa. Jag kände att Sädes dörr, är den dörr jag måst öppna.

Jag öppnade butiken igen på skottdagen, 29.2.2020, på Rådhusgatan 32. Samma plats som Säde tidigare funnits i några år. Butiken finns i ett gammalt trähus, dom är planerat av C.A. Setterberg. Utrymmet är litet och stämningsfullt, fylld av vackra inredningsdetaljer. Sädes stil kan beskrivas som skandinavisk, riklig, modern, stilren och lite romantisk.

Till Sädes utbud hör ett sextiotal olika varumärken. Jag väljer att ta kundernas önskemål i beaktande så långt som möjligt när jag väljer produkter. På grund av mängden varor, kommer inga produkter i stora mängder. Detta i sig leder till att de varor som finns på nätbutiken är de varor som finns i vårt sortiment tillsvidare, eller sådana varor som vi har många exemplar av. Om du ser produkter i Sädes sociala medier kanaler, som inte finns i nätbutiken, skickar vi självklart även dom om möjligheten finns.